Για την διαδικτυακή διαδρομή της ετοιμάζεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Ανάμεσα στο πλέγμα των επικοινωνιακών δράσεων που σχεδιάζονται από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Σταμάτη Βαρδαρού και τη σύμβουλο υπηρεσιών επικοινωνίας για την ΠΦΥ, κυρία Ελβίρα Κρίθαρη, είναι η ιστοσελίδα για την ΠΦΥ.

Η ιστοσελίδα θα λέγεται www.pfy.moh.gov.gr και θα αποτελεί έναν πλήρη, χρηστικό οδικό χάρτη μέσα στις διαθέσιμες δομές και υπηρεσίες υγείας του συστήματος ΠΦΥ, για όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι προσβάσιμη μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα τοποθετεί ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για την ΠΦΥ, τη λειτουργία άλλων 10 δομών σε όλη τη χώρα (σήμερα λειτουργούν 120 από τις 239 που έχουν σχεδιαστεί και έπρεπε να λειτουργούσαν από το περασμένο έτος).

«Η ιστοσελίδα θα περιέχει όλα τα χρηστικά στοιχεία που αφορούν τους πολίτες, από τις ΤΟΜΥ που λειτουργούν ανά περιοχή μέχρι τον κατάλογο με τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, τηλέφωνα επικοινωνίας και φόρμα ηλεκτρονική για κλείσιμο ραντεβού, θα είναι ένας πλήρης οδηγός για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» εξηγεί ο κ. Βαρδαρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στο να επικοινωνηθεί η ΠΦΥ στους πολίτες, αλλά και να επικοινωνήσουν οι δημόσιες δομές υγείας μεταξύ τους. «Προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται συνεχώς ενημερωτικές δράσεις από τις ΤΟΜΥ σε επίπεδο σχολείων, δήμων, συλλόγων. Και προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται στο εξής από τις ΤΟΜΥ για τον απολογισμό της ετήσιας λειτουργίας τους. Οι ίδιες οι δομές θα επικοινωνήσουν τι επέτυχαν από την αρχή της λειτουργίας τους, κι αυτό θα γίνει άμεσα, κάθε ΤΟΜΥ που συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας θα παρουσιάζει και τον απολογισμό της» λέει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας.

Παράλληλα, όπως προσθέτει, «γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των ΤΟΜΥ σε επίπεδο νομών αλλά και Υγειονομικών Περιφερειών και κυρίως για την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τις άλλες δομές, όπως π.χ. τα νοσοκομεία».