«Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όλα κύλησαν πολύ ομαλά», δήλωσε η υπουργός Παιδείας μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία» ξεκαθάρισε, ωστόσο, η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο και ο φυσικός του χώρος είναι το σχολείο», προσέθσε, ενώ αναφορικά με τις αναρτήσεις στα social media με φωτογραφίες από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία που έχουν διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από τις προδιαγραφές των ειδικών, αλλά και για τους αρνητές της μάσκας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «πρέπει να ευχαριστήσουμε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές που εφάρμοσαν υποδειγματικά μέτρα που είναι δύσκολα και δυσάρεστα, αλλά είναι σωτήρια και απαραίτητα για την υγεία όλων μας. Είδαμε παιδιά να βάζουν την μάσκα στην καθημερινότητα τους».

Για την αποστολή και παράδοση των μασκών στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας η κ. Κεραμέως είπε πως δεν είναι της αρμοδιότητάς της, τονίζοντας πάντως την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει για να παραδοθούν στα σχολεία.

Σχετικά με τις καταγγελίες εκπαιδευτικών για τα κενά χιλιάδων θέσεων στα σχολεία, η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πολύ νωρίτερα από άλλα χρόνια, ενώ σε ό,τι αφορά τις «απουσίες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είπε ότι υπάρχουν διατάξεις για άμεσες προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξει αναπλήρωση των κενών και να καλυφθούν όλα τα κενά. Έχει γίνει πρόβλεψη για επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για αυτές τις προσλήψεις αλλά και την ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου αλλά και για την τηλεκπαίδευση, εφόσον χρειαστεί να δημιουργηθούν τμήματα».

Ειδήσεις σήμερα

Σημαντική αποκάλυψη από πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ: Απομόνωσαν αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό