«Έκθεση ιδεών» και γενικόλογων εξαγγελιών χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός το πρόγραμμα για την Υγεία της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα.

Ο κ. Ξανθός κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το κόμμα του άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας 2,5 εκ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο του 2016 για δωρεάν, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στο ΕΣΥ και στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Ακόμα ο υπουργός Υγείας λέει ότι, “ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν από τη μια υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ και από την άλλη να αναρωτιέται για ποιο λόγο θα πρέπει να προμηθευθούν τα νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους όταν μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες από τους ιδιώτες!”.

Και τέλος ο Ανδρέας Ξανθός επιχειρώντας να υπερασπιστεί την κυβερνητική αποτυχία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (έχουν ανοίξει μόνο 110 ΤΟΜΥ αντί 230) επαναλαμβάνει τη γνωστή ρητορική του για “σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο φάρμακο και «ηθικοποίηση» και εξυγίανση του Συστήματος Υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των έντιμων λειτουργών του , στα δικαιώματα των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον”.