Στη διαφωνία του με όσους επιλέγουν αυτή την περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού να μεταλάβουν επανήλθε ο Πέτρος Τατσόπουλος το πρωί της Τετάρτης.

Αν και χαρακτήρισε «απόλυτο δικαίωμα του οποιουδήποτε να έχει όποιο πιστεύω θέλει» εξήγησε ότι «δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτό που λέει καθημερινά ο κ. Μόσιαλος, ο γενετιστής Δερμιτζάκης και ο λοιμωξιολόγος κ. Σύψας με εξαίρεση την κυρία Γιαμαρέλλου, η οποία δεν επικαλείται επιστημονικά δεδομένα αλλά λέει ότι όταν ξεκινάει η Θεία Κοινωνία σταματάει η επιστήμη και ξεκινά το Μυστήριο».

Υποστήριξε, δε, ότι «δεν υπάρχει κανένα μένος κατά της χριστιανικής θρησκείας» προσθέτοντας ότι «ο κορωνοϊός δεν κάνει διάκριση σε Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους».

Δεν λέω κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε οι επιστήμονες ότι δηλαδή από τη στιγμή που ο κορωνοϊος μεταδίδεται με ένα σάλιο με ένα κουταλάκι έχετε περισσότερες πιθανότητες να κολλήσετε, συνέχισε ο κ. Τατσόπουλος.

Με αφορμή, μάλιστα, την προσωπική σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του όταν είχε υποστεί ανεύρυσμα την 1η Οκτωβρίου 2019 ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής τόνισε ότι «δεν είναι ευχάριστο να είσαι σε ΜΕΘ είναι βασανιστήριο για να πάρεις μια ανάσα» κάνοντας λόγο για ανθρώπους «που ρισκάρουν τη δημόσια υγεία και να τιγκάρουν τις ΜΕΘ όπως στην Ιταλία όχι μόνο με τη Θεία Μετάληψη αλλά από οποιαδήποτε παραβίαση των μέτρων».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Κολομβία: Ως τα τέλη Μαΐου παρατάθηκε η υποχρεωτική καραντίνα

Δημοτικά σχολεία: Ετοιμάζονται να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου

Ασθενείς με κορωνοϊό που ανάρρωσαν δεν μεταδίδουν τον ιό ακόμα και αν βρεθούν ξανά θετικοί