Έναν απροσδόκητο φύλακα – άγγελο φαίνεται πως είχε μια 30χρονη γυναίκα, ο οποίος της έσωσε τη ζωή από βέβαιο κατά πάσα πιθανότητα θάνατο.

Συγκεκριμένα, κατά το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Τορόντο του Καναδά, η 30χρονη δέχτηκε πυροβολισμό στο στήθος από κοντινή μάλιστα απόσταση καθώς περπατούσε αμέριμνη και, παρ’ όλα αυτά, επέζησε χάρη σε ένα… ενισχυμένο ανατομικό της σημείο.

Το εμφύτευμα σιλικόνης στον αριστερό της μαστό όπου και δέχτηκε τη σφαίρα, προκάλεσε τον εξοστρακισμό της προς τον άλλον μαστό, αποτρέποντας τον θανάσιμο τραυματισμό ζωτικών της οργάνων, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό SAGE.

Το ιδιότυπο συμβάν, που συντελέστηκε το 2018, αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου τα εμφυτεύματα στήθους αποδείχτηκαν σωτήρια, και πιθανώς το πρώτο περιστατικό που αφορά ενθέματα σιλικόνης.

Η ασθενής, η οποία δεν κατονομάστηκε, πήγε στο τοπικό ιατρείο πρώτων βοηθειών, έπειτα από αισθήματα πόνου στο στήθος και αιμορραγία.

Οι χειρουργοί εντόπισαν ένα μόνο τραύμα εισόδου και μία σφαίρα κάτω από τον δεξιό της μαστό, επικαλυμμένη με χαλκό και διαμέτρου 0,40 εκ., σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν ότι η σφαίρα πέρασε από το αριστερό της εμφύτευμα στο δεξί, πόρισμα που επιβεβαιώνεται και βάσει της τροχιάς εισόδου της σφαίρας.

Όπως δήλωσε στο CNN ο χειρουργός Giancarlo McEvenue, ο οποίος συνέγραψε τη μελέτη περίπτωσης, το αριστερό εμφύτευμα, επικαλύπτοντας την καρδιά και την ενδοθωρακική κοιλότητα, πιθανότατα έσωσε τη ζωή της γυναίκας. Σε περίπτωση που η σφαίρα είχε εισχωρήσει στην αριστερή πλευρά όπου βρίσκονται η καρδιά και οι πνεύμονες, ο τραυματισμός θα είχε αποδειχθεί πιο απειλητικός έως θανάσιμος.

Παρά το ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος και από κοντινή απόσταση, γλίτωσε με ένα μόλις σπασμένο πλευρό και κατεστραμμένα τα εμφυτεύματα.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτο: Τα ούρα της είχαν αλκοόλ αλλά εκείνη δεν έπινε ούτε στάλα

Στα 32 της έφτασε ένα βήμα πριν την καρδιακή προσβολή, ενώ οι γιατροί δεν πίστευαν ότι είχε την καρδιά της

Απίστευτο: Χρειάστηκε γαστροσκόπηση για να βρεθεί το φλουρί του 2020