H Bristol Myers Squibb αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας BestWorkplaces 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η ηγέτιδα βιοφαρμακευτική εταιρεία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους, ενώ η διάκριση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην παράλληλη αξιολόγηση GreatPlacetoWorkforWomen.

Οι τιμητικές διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, διαμέσου ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ανάδειξης και αξιοποίησης ταλέντων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έμπρακτης έμφασης στην ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Η στρατηγική αυτή στόχευση αποτυπώνεται και με δεδομένα, καθώς μόνο στη χώρα μας κατά την τελευταία τριετία το 25% των εργαζομένων έλαβε προαγωγή και το 15% ανέλαβε διευρυμένα καθήκοντα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Επιπλέον, η εταιρεία κάνει πράξη την ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών της ανατρέποντας αναχρονιστικά στερεότυπα, με αποτέλεσμα 6 από τις 8 θέσεις της ηγετικής ομάδας και το 60% των πόστων ευθύνης του οργανισμού να καλύπτεται από γυναίκες.

Όπως σημειώνει η Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδας Ελισάβετ Προδρόμου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, «πίσω από αυτές τις διακρίσεις βρίσκεται μία λέξη που απαιτεί λίγα λόγια, αλλά πολλές πράξεις. Είναι η εμπιστοσύνη που χτίζουμε κάθε μέρα με τους εργαζόμενούς μας. Αφήνουμε ζωτικό χώρο για νέες ιδέες, επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια, εγγυόμαστε την αξιοκρατία, κάνουμε πράξη την ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών μας. Για το λόγο αυτό, αφιερώνουμε τις διακρίσεις στους εργαζόμενούς μας, στους μοναδικούς ανθρώπους, επιστήμονες και επαγγελματίες που δεν ακολουθούν απλά τις αλλαγές, αλλά τις προκαλούν και τις μετασχηματίζουν σε ευκαιρίες για το μέλλον τους, την εταιρεία, τους ασθενείς μας και την κοινωνία».