Ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το Πολλαπλό Μυέλωμα. Η Janssen Ελλάδος, η φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, σεβόμενη όλους τους ασθενείς και φροντιστές,  ενημερώνει τους πολίτες για τις αιματολογικές παθήσεις και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας JanssenWithMe.

Σε μια περίοδο που η αξία της υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας, η Janssen αλλάζει ριζικά τον τρόπο αντίληψης, διάγνωσης και διαχείρισης των αιματολογικών παθήσεων, σε στενή συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του τομέα της υγείας. Σε όλο το εύρος των θεραπευτικών κατηγοριών που ειδικεύεται, είναι αφοσιωμένη στην εξεύρεση καινοτόμων θεραπειών για την καταπολέμηση και πρόληψη αυτών.

Συγκεκριμένα για το Πολλαπλό Μυέλωμα, είναι αρκετές οι θεραπευτικές επιλογές, και είναι σημαντικό να προσαρμόζονται ανάλογα με την κατάσταση υγείας του κάθε ασθενή. Οι έρευνες για τη θεραπεία και ίαση του πολλαπλού μυελώματος, εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη, ωστόσο βασικό κριτήριο για την επιβράδυνση της ασθένειας και τη μείωση των συμπτωμάτων, είναι η συνέπεια και συμμόρφωση του ασθενή στη θεραπεία καθώς και η συνεχής παρακολούθηση από τον θεράποντα γιατρό. Επιπλέον, η πλήρης ενημέρωση και υποστήριξη, μπορεί να αποτελέσει το σημαντικό εφόδιο για την καλύτερη φροντίδα ασθενών και φροντιστών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Janssen, είναι χορηγός του Διεθνούς Ιδρύματος Πολλαπλού Μυελώματος, το οποίο είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και φροντιστών, αλλά και την ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις για τις θεραπευτικές επιλογές της ασθένειας. Στην πλατφόρμα https://mam.myeloma.org/, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν ιστορίες ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με Πολλαπλό Μυέλωμα. Με το hashtag #MymyelomaStory, ασθενείς και φροντιστές από όλο τον κόσμο, δημιουργούν μία κοινότητα όπου μπορούν να μοιραστούν και να δουν τις εμπειρίες ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια. Εμπειρίες ασθενών αλλά και φροντιστών που βρίσκονται στο πλάι τους στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, της θεραπείας αλλά και της ανάρρωσης.

Ο κύριος Μάνος Κουταλάς, Medical Affairs Director, στην Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson δήλωσε: «Με αφορμή τον Μήνα Μάρτιο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το Πολλαπλό Μυέλωμα, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, πρόληψης και φροντίδας υγείας. Καθώς βρισκόμαστε σε μία εποχή που η Έρευνα & Ανάπτυξη καθώς και η πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία, έχουν κάνει ‘αλματώδη’ πρόοδο, βασικός στόχος μας στην Janssen, είναι όχι μόνο να καταστήσουμε όλες τις αιματολογικές παθήσεις θεραπεύσιμες, αλλά να γίνουν αποτρέψιμες και ιάσιμες».