Την Κυριακή 20 Μαρτίου, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη/Run to Change Diabetes», με περισσότερους από 120 δρομείς, συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Αθήνα, του Ημιμαραθωνίου Δρόμου 21 χλμ. και του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ., τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, με γνώμονα την προστασία των μελών της ομάδας καθώς και του συνόλου των συμμετεχόντων στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2022.

Στην ομάδα συμμετείχαν, εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, η Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen), η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη, επαγγελματίες αθλητές στίβου, δρομείς μεγάλων αποστάσεων, δημοσιογράφοι του χώρου της υγείας καθώς και φίλοι της ομάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Η συμμετοχή της ομάδας μας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη/Run to Change Diabetes», στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2022, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό της χώρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:
1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη από μια απλή εξέταση,
2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και
3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση.
Οδηγούμε την αλλαγή στο Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τις Σπάνιες Ασθένειες».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου με αφορμή τον αγώνα της Αθήνας δήλωσε: «Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2022. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο προς στο ευρύ κοινό όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η ασθένεια του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και η νόσος της Παχυσαρκίας, στην Ελλάδα».