Μήνυμα για τη σημασία της εξέτασης έναντι του ιού HIV έστειλαν ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Οι τρεις ηθοποιοί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Athens Checkpoint και πραγματοποίησαν την εξέταση, που είναι πολύ απλή, ανώδυνη και γρήγορη, αλλά απαραίτητη και αποτελεσματική.

Τα κέντρα Checkpoint σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέμειναν ανοιχτά καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης (15-22/5, πλην Κυριακής), παρέχοντας δωρεάν, γρήγορες και εμπιστευτικές εξετάσεις HIV χωρίς ραντεβού, παράλληλα με τη διενέργεια εξωτερικών δράσεων σε διάφορα σημεία των δύο πόλεων.

Η εξέταση για τον HIV είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου του ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίζει κανείς αν έχει εκτεθεί στον ιό. Ο HIV αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο. Η έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της αντιρετροϊκής αγωγής εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή πορεία της HIV λοίμωξης, η οποία άλλωστε πλέον αποτελεί μια χρόνια διαχειρίσιμη ιατρική κατάσταση.

Τα κέντρα Checkpoint σε Αθήνα (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, 1ος όροφος) και Θεσσαλονίκη (Εγνατία 112, 3ος όροφος) συνεχίζουν να παρέχουν δωρεάν, γρήγορες εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα B & C, με πλήρη εμπιστευτικότητα, σε ένα φιλικό περιβάλλον, από Τρίτη μέχρι και Σάββατο 12.00 – 20.00. Ραντεβού προγραμματίζονται στο https://booking.mycheckpoint.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Άπλυτες πετσέτες τριών ημερών ανταγωνίζονται σε αριθμό βακτηρίων τις τουαλέτες

Ψυχική Υγεία: Δέκα μεγάλες αλλαγές – Τι προβλέπεται για ανηλίκους και ακούσιες νοσηλείες