Κανένας άνθρωπος δεν είναι προετοιμασμένος για τον σημαντικότερο -ίσως- ρόλο της ζωής του. Λένε εξάλλου, πως γονέας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Όσο αγχωτικό κι αν φαντάζει αυτό, την ίδια στιγμή μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά για όλους τους γονείς.

 

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την υποστήριξη των νέων γονιών, το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με την Α’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνει την παρουσίαση δύο περιεκτικών οδηγών -που δημιούργησε κατά την περίοδο της πανδημίας και διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή-, φιλοδοξώντας να στηρίξει τους γονείς στα πρώτα βήματα της κοινής τους πορείας με τα παιδιά τους.

Με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία (Live Streaming), όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν για τα ορόσημα της ανάπτυξης, ή αλλιώς τα αναμενόμενα «επιτεύγματα» των παιδιών, τους τρόπους ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο γονεϊκότητας (good enough parenting), απαλλαγμένο από το βάρος του «τέλειου», του «λάθους» και της τιμωρίας, θα έχουν την ευκαιρία το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 (12:00 – 14:00) να πάρουν ιδέες και να μάθουν περισσότερα για αυτά τα πρώτα, σημαντικά βήματα ζωής μαζί με τα παιδιά τους.  

Η παρουσίαση απευθύνεται σε: γονείς, γιατρούς, ειδικευόμενους γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και όποιον άλλο επαγγελματία ή μη έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

12:00-12:10 | Καλωσόρισμα

Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Έφη Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση

12:10-12:40 | Βασικές αρχές της ανάπτυξης του παιδιού

Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην A΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

12:40-13:30 | Ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού

Καλλιόπη Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Manchester, Επιστημονική Συνεργάτις Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Πειραιά Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε

13:30-14:00 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό

Συντονισμός: Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Κατεβάστε τους Οδηγούς εδώ