Το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (ODS) του ΙΑΣΩ, διοργανώνει το “2nd Advanced Course in Gynecologic Laparoscopy”, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ. Το σεμινάριο περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση (hands on course), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, στο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο της ΕΛΠΕΝ).

Το ΙΑΣΩ όπως είναι γνωστό διαθέτει ένα από τα αρτιότερα και μεγαλύτερα τμήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη χώρα μας. Έχει 6 «state of the art» χειρουργεία, στα οποία πραγματοποιούνται περισσότερες από 3.500 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις το χρόνο για πάνω από μία δεκαετία.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των Ιατρών για τις εφαρμογές και τις εξελίξεις της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη σύγχρονη γυναικολογία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Βασικές αρχές που αφορούν στην οργάνωση του χειρουργείου, την ασφαλή διαχείριση των περιστατικών και την αποφυγή πιθανών επιπλοκών
  • Στοχευμένες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές που αναφέρονται σε συγκεκριμένες γυναικολογικές παθήσεις και στην ορθή λαπαροσκοπική αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων
  • Ζωντανή μετάδοση χειρουργικών επεμβάσεων κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες ιατροί θα είναι σε θέση να σχολιάζουν και να θέτουν ερωτήματα στον χειρουργό

Το σεμινάριο θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι Έλληνες ομιλητές στο χώρο της Γυναικολογικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής Εμμανουήλ Διακομανώλης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ.

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι οι κ.κ. Παντελής Ι. Τρομπούκης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου ΙΑΣΩ, Επίκουρος Καθηγητής Μ/Γ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (Ε.Ε.Γ.Ε.) και Απόστολος Ε. Παπαλόης, PhD, KGSJ, AMACS, Director Experimental – Research Center ELPEN, Visiting Professor, Harvard Medical School, Visiting Associate Professor, European University of Cyprus, Deputy President, National Committee for Experimental Research and Training.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς ανεξαρτήτως της εμπειρίας τους στη λαπαροσκοπική χειρουργική και η συμμετοχή στο θεωρητικό μέρος (19/04) είναι δωρεάν.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210 6074200 (Γραμματεία Σεμιναρίου / MD Congress) ή 210 6383949 (Τμήμα Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ