Χιλιάδες χρόνια πριν o Ιπποκράτης έλεγε ότι όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο και αυτή η φράση κρύβει μια μεγάλη αλήθεια, εάν αναλογιστεί  κανείς πως συνδέεται όχι μόνο με το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά επηρεάζει και την ψυχική μας υγεία. Συγκεκριμένα, περιέχει ένα εντερικό νευρικό σύστημα που επικοινωνεί με το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο προκαλεί αλλαγές στη διάθεσή μας. Μπορεί να μην το γνωρίζατε έως τώρα πως η κατάθλιψη, το άγχος, η απώλεια μνήμης και άλλες γνωστικές λειτουργίες  μπορούν να προκληθούν από την κακή υγεία του εντέρου.

Την υποστήριξη και διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού και πεπτικού συστήματος, αναλαμβάνουν τα καλά βακτήρια που αποτελούν την εντερική μικροχλωρίδα. Διαφορετικοί όμως παράγοντες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο αυτή την ισορροπία, όπως η θεραπεία με αντιβιοτικά, κάποια ίωση, το στρες, ένα ταξίδι ή η μη ισορροπημένη διατροφή ή ο τρόπος ζωής.

Ο ρόλος των προβιοτικών και πρεβιοτικών

Μιλώντας για προβιοτικά αναφερόμαστε σε ζωντανούς μικροοργανισμούς που βρίσκονται φυσιολογικά στο έντερό μας και μπορούν να ωφελήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό όταν λαμβάνονται στις κατάλληλες ποσότητες. Τα πρεβιοτικά είναι άπεπτες φυτικές ίνες που ευνοούν την ανάπτυξη των προβιοτικών. Με άλλα λόγια, τα πρεβιοτικά είναι ο «καταλύτης» των προβιοτικών. Προϊόντα όπως το Prodefen plus® που περιέχουν τόσο προβιοτικά όσο και πρεβιοτικά ονομάζονται συμβιωτικά και είναι πιο αποτελεσματικά από τα απλά προβιοτικά. Το Prodefen Plus® είναι ένα συμβιωτικό με 7 στελέχη προβιοτικών και πρεβιοτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, ανακουφίζοντας άμεσα και αποτελεσματικά από τη διάρροια των αντιβιοτικών και την ιογενή διάρροια σε παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας.

Το Prodefen Plus® παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του πεπτικού σωλήνα καθώς αναχαιτίζει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, συμβάλλει στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

To καλύτερο; Είναι ευχάριστο στην κατανάλωση, καθώς είναι άοσμο και δεν έχει γεύση. Τοποθετήστε ένα φακελάκι Prodefen Plus® σε νερό μετά από το καθημερινό μεσημεριανό σας γεύμα και ενισχύσετε τον οργανισμό σας με όλα τα ευεργετικά οφέλη των προβιοτικών και πρεβιοτικών.

Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Αρ.Γνωστ.ΕΟΦ: 93040/22-07-2019. Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.