Όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες πλαισιώνουν τα προγράμματα ασφάλισης υγείας με προτάσεις για ευεξία, άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Επιθυμώντας μάλιστα να καλύψουν το σύγχρονο πολίτη και τις ανάγκες του, έχουν δημιουργήσει έξυπνες εφαρμογές που μπορείτε να τις κατεβάσετε στο κινητό σας και να παρακολουθείτε τους βιορυθμούς σας και να βάζετε στόχους για πιο υγιεινές συνήθειες. Ας δούμε ενδεικτικά τις εφαρμογές που προτείνουν δύο εταιρίες επισημαίνοντας ωστόσο ότι αντίστοιχες εφαρμογές έχουν και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς και ότι η φιλοσοφία της χρήσης application έχει πλέον εισέλθει δυναμικά σε διάφορους κλάδους ασφάλισης.

Η Generali μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής My Health IQ προσφέρει έναν σύμβουλο ευεξίας στο κινητό σας προκειμένου να διαμορφώσετε με αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο το προσωπικό σας σκορ υγείας και ευεξίας!

Σας βοηθάει να καταγράψετε σε πραγματικό χρόνο τις δραστηριότητές σας, τη φυσική σας κατάσταση και το πώς αισθάνεστε, τρεις παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία σας, και γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να καταγράψετε την ενέργεια και τη φυσική σας δραστηριότητα που παίζει μεγάλο ρόλο στην προσπάθειά σας να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Το My Health IQ αναγνωρίζει 115 είδη άσκησης για να παρακολουθείτε, μέσω συνδεδεμένων συσκευών και εφαρμογών, τις επιδόσεις σας.

Τo σκορ υγείας του My Health IQ καταγράφει επίσης τις βασικές τιμές της λειτουργίας του σώματός σας: φύλο, ηλικία, ύψος, βάρος, περίμετρο μέσης, τιμές αίματος καθώς και άλλες παραμέτρους και τις αξιοποιεί για να σας παρέχει μία αξιόπιστη αξιολόγηση της υγείας σας και του τρόπου ζωής σας, σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα μετράει και την ψυχολογία σας καθώς το πώς αισθάνεστε είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τον προσδιορισμό της συνολικής σας κατάστασης. Η εφαρμογή σας θέτει ερωτήματα για την ποιότητα της ζωής σας για τους τομείς που συμβάλλουν στην ψυχική σας ευημερία για να καταμετρηθούν οι βασικές πτυχές της ψυχικής σας ευεξίας.

Μπορείτε να καταγράψετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να λάβετε tips για να βελτιώσετε την ποιότητα των γευμάτων σας.

Τέλος μπορείτε να κόψετε τις κακές συνήθειες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σας, όπως ύπνος, άγχος, κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα, και να ζήσετε καλύτερα.

Όταν κατεβάσετε την εφαρμογή και καταγράψετε τα βήματα, τους χτύπους της καρδιάς σας, τις θερμίδες που καταναλώνετε και τον τρόπο ζωής σας συνολικά, θα λάβετε συμβουλές και καθοδήγηση στην προσπάθειά σας να υιοθετήσετε πιο ευεργετικές για την υγεία σας συνήθειες.

H Eurolife με την εφαρμογή Walk to Win σας παρακινεί να καταγράψετε τα βήματα που κάνετε κάθε μέρα. Στόχος είναι να φτάσετε ή να ξεπεράσετε τα 8.000 βήματα την ημέρα, δηλαδή τουλάχιστον 240.000 βήματα το μήνα.

Κατεβάζοντας στο κινητό σας την εφαρμογή Walk to Win γίνεστε μέλος μιας ομάδας που αγαπάει το ευ ζην. Όσο περισσότερο περπατάτε και συμπληρώνετε με επιτυχία τα quiz γνώσεων του Walk to Win, τόσα περισσότερα κερδίζετε . Μπορείτε για παράδειγμα να κερδίσετε συμμετοχές σε κληρώσεις και να βρείτε κίνητρο για να συνεχίσετε την προσπάθειά σας να εντάξετε καθημερινά την άσκηση στη ζωή σας.

 

Διαβάστε επίσης

Κολονοσκόπηση: Πώς αποζημιώνονται όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Καρκίνος Μαστού: Υπό ποιες προϋποθέσεις μπορείτε να συνάψετε συμβόλαιο υγείας

Διαβήτης: Τι καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας