Oι Έλληνες είμαστε «παιδοκεντρική» κοινωνία. Πρώτα καλύπτουμε τα παιδιά μας σε όλα τα επίπεδα, υγεία, σπουδές, διατροφή και μετά φροντίζουμε τις δικές μας ανάγκες. Σύμφωνα με τα αγγλοσαξονικά και γερμανικά στερεότυπα, μάλλον τα κακομαθαίνουμε με επιπλέον παροχές. Ακόμα και στο χαρτζιλίκι πλειοδοτούμε!

Είναι συχνό φαινόμενο, οι γονείς να ασφαλίζουν κατά προτεραιότητα τα παιδιά τους ακόμα και αν οι ίδιοι δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας η δεν καλύπτονται από ένα οικογενειακό πακέτο.

Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει σύγχρονα προγράμματα για παιδιά που καλύπτουν νοσηλεία, έκτακτα περιστατικά και εξωνοσοκομιακές παροχές με προσιτά ασφάλιστρα.

Ας δούμε ενδεικτικά δύο προγράμματα υγείας:

-Το “INTERAMERICAN MEDIKIDS” είναι προσαρμοσμένο στις ασφαλιστικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας. Καλύπτει κατά 100% τα έξοδα νοσηλείας, δαπανών χειρουργείου χωρίς νοσηλεία και επειγόντων περιστατικών (με ή χωρίς νοσηλεία) σε κάθε συμβεβλημένο ή μη νοσοκομείο ή κλινική.

Το ανώτερο όριο κάλυψης ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ενώ καλύπτονται και τα έξοδα αποκλειστικής νοσοκόμας.

Εκτός Ελλάδος, το πρόγραμμα καλύπτει έξοδα νοσηλείας και χειρουργείου κατά 80%. Το “MEDIKIDS” συμπληρώνεται από παροχή ημερήσιου επιδόματος για απλή νοσηλεία ή χειρουργική επέμβαση εφ’ όσον δεν απαιτηθεί αποζημίωση από τον ασφαλισμένο και ακόμη, από έναν ειδικά διαμορφωμένο προληπτικό έλεγχο (check up) υγείας του παιδιού. Επίσης, συνοδεύεται από τις υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας της εταιρείας, για διακομιδή και συμβουλευτική υποστήριξη (Γραμμή Υγείας 1010).

Το παιδικό πρόγραμμα της Interamerican είναι ετησίως ανανεούμενο, με ιδιαίτερα προσιτό ασφάλιστρο (39,50 ευρώ μηνιαίως).

– Το Premium Νοσοκομειακό Β’ 500€ Παιδικό Economy της Eurolife ERB απευθύνεται σε όλους τους γονείς που επιθυμούν την υψηλού επιπέδου ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών τους με ασφάλιστρο προσαρμοσμένο στις οικονομικές τους δυνατότητες.

Το μηνιαίο μικτό ασφάλιστρο κάλυψης για το Premium Νοσοκομειακό Β’ 500€ Παιδικό Economy ξεκινά από 11 ευρώ για το πρώτο παιδί και διαμορφώνεται στα 9 ευρώ για κάθε επόμενο παιδί της οικογένειας με το ίδιο συμβόλαιο. Το πρόγραμμα παρέχεται σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωκλινικής και την Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης για τη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει ετήσια διάρκεια με δυνατότητα ανανέωσης και το ανώτατο ετήσιο κεφάλαιο κάλυψης ανέρχεται σε 50.000 ευρώ το χρόνο ανά ασφαλιστική περίοδο.

Στις καλύψεις του προγράμματος περιλαμβάνονται:

• 100% κάλυψη εξόδων μετά την αφαίρεση του εκπιπτόμενου ποσού των 500 ευρώ για τις αναγνωρισμένες δαπάνες στις συμβεβλημένες κλινικές

• Δαπάνες για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

• Δαπάνες ασθενοφόρου για μεταφορές εντός του Ν. Αττικής και του Ν. Θεσσαλονίκης

• Κάλυψη εξόδων χημειοθεραπείας που γίνεται χωρίς νοσηλεία εκτός της δαπάνης του φαρμάκου το οποίο θα καλύπτεται από το ταμείο του πελάτη. Κάλυψη κατά 70%, των εξόδων ακτινοθεραπειών που γίνονται χωρίς νοσηλεία

• Τηλεφωνικό κέντρο 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα για πληροφορίες σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις του προγράμματος και οδηγίες για τις διαδικασίες πριν και μετά τη νοσηλεία

• Απεριόριστες δωρεάν προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις σε βασικές ειδικότητες και επιπλέον προνομιακή τιμή για επιμελητές, διευθυντές

• Απεριόριστες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για επείγοντα περιστατικά σε συγκεκριμένες ειδικότητες

• Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για επείγοντα περιστατικά έως 200 ευρώ ανά περιστατικό

• Έκπτωση 70% επί προνομιακού τιμοκαταλόγου για μικρές ή πολύ μικρές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία.