Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν όσους ενδιαφέρονται να συνάψουν ασφαλιστικό συμβόλαιο υγείας επιχειρεί να δώσει το ygeiamou.gr. Ειδικότερα:

Διαπιστώνετε ότι χρειάζεστε ασφαλιστική κάλυψη, αλλά δεν γνωρίζετε εάν μπορείτε να καλύψετε την δαπάνη.

Σύμφωνα με τον ασφαλιστικό σύμβουλο, κ. Φώτη Παπαποστόλου, το κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου προσαρμόζεται στις οικονομικές δυνατότητες των ασφαλισμένων. «Ακόμη και εάν η ανάγκη σας είναι μεγαλύτερη από την οικονομική δυνατότητα, είναι καλύτερα να καλύψετε το κομμάτι που μπορείτε, παρά να επιλέξετε να μην είστε ασφαλισμένος έως ότου θα μπορείτε να έχετε την σωστή κάλυψη», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Όταν όλα στη ζωή σας είναι καλά το μόνο που σας απασχολεί είναι το κόστος. Επειδή, όμως, συμβαίνουν αλλαγές που επηρεάζουν την ζωή σας, την υγεία σας ή την περιουσία σας, αυτό που πρέπει πραγματικά να σας απασχολεί είναι το μέγεθος των οικονομικών συνεπειών από αυτή την αλλαγή».

Τι σας προσφέρει ο ασφαλιστικός σύμβουλος που δεν μπορείτε να βρείτε από μόνοι σας;

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα αγοράζεται για να λειτουργήσει και να παρέχει κάλυψη σε περίπτωση ανάγκης. Επομένως, πρέπει να είναι προσαρμοσμένο και επικαιροποιημένο. Εκτός, όμως, από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του κατάλληλου προϊόντος, οι ασφαλισμένοι έχουν ανάγκη από κατεύθυνση και υποστήριξη όταν συμβεί η ζημιά, κάποιον, δηλαδή, που θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά τους. «Αυτές οι δύο προϋποθέσεις εξασφαλίζονται από έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο. Το κόστος απουσίας ασφαλιστικού συμβούλου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της ύπαρξης του», εξηγεί ο κ. Παπαποστόλου.

Μπορείτε να κάνετε ασφάλιση υγείας που να λειτουργεί συμπληρωματικά στο ταμείο σας;

Τα προγράμματα σήμερα είναι τόσα πολλά και τόσο ευέλικτα που έχουν όλες τις δυνατότητες που θα ήθελε κάποιος. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και θα «χτίσετε» από κοινού αυτό που καλύπτει τις δικές σας αποκλειστικά ανάγκες.

Εάν καλύπτεστε από πρόγραμμα ομαδικής ασφάλειας της εταιρείας σας χρειάζεστε επιπρόσθετη ασφάλιση;

Τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης αποτελούν μία καλή διέξοδο σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητας, με χαμηλό κόστος σύμφωνα με τον κ. Παπαποστόλου. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν όριο κάλυψης, το οποίο δεν επαρκεί εάν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε εάν υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης σε περίπτωση που το ομαδικό σας πρόγραμμα διακοπεί είτε από την εταιρεία είτε λόγω αποχώρησης ή συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου. «Σίγουρα το ομαδικό συμβόλαιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ατομικό συμβόλαιο. Μπορούν, όμως, να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, εξασφαλίζοντας στον ασφαλισμένο πλήρη κάλυψη με χαμηλό κόστος», καταλήγει.