Tη δεκαετία του 1980, πριν εξελιχθούν τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, οι εταιρίες πρότειναν στους υποψήφιους ασφαλισμένους να επιλέξουν το πρόγραμμα «Νοσοκομειακό & Χειρουργικό Επίδομα», ένα πρόγραμμα χαμηλού κόστους για έκτακτες ανάγκες.

Τη δεκαετία του ’80, άλλωστε, ο κόσμος προτιμούσε τα δημόσια νοσοκομεία αφού τα ιδιωτικά θεραπευτήρια ήταν λίγα και όχι υπερσύγχρονα όπως τα σημερινά. Επομένως ήταν προτιμότερο το επίδομα (με το οποίο ενδεχομένως πλήρωναν και το διαχρονικό ελληνικό «φακελάκι») από την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας που δεν υπήρχαν στο δημόσιο νοσοκομείο.

Σε πολλές εταιρίες το πρόγραμμα αυτό παρέμεινε χωρίς όμως να χρησιμοποιείται συχνά, ενώ σε άλλες το νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα μετατράπηκε σε έξτρα παροχή «κρεμασμένη» στον κορμό ενός βασικού νοσοκομειακού προγράμματος.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι καλύψεις που σας προσφέρει είναι οι εξής:

-Ημερήσιο Επίδομα Νοσηλείας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, με ανώτατο όριο τις 180 ημέρες. Η νοσηλεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Παρέχεται σε τρία επίπεδα: 50€/100€/150€ με δυνατότητα επιλογής από εσάς. Αν η νοσηλεία γίνει σε μονάδα εντατικής θεραπείας, τότε το ημερήσιο επίδομα διπλασιάζεται για τις αντίστοιχες ημέρες.

-Ημερήσιο Επίδομα Ανάρρωσης στο σπίτι μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ίσο με το 50% του ποσού που καταβλήθηκε στο νοσοκομείο και για όσες μέρες διήρκησε η παραμονή στο νοσοκομείο με ανώτατο όριο τις 180 ημέρες.

-Χειρουργικό Επίδομα εφάπαξ, το οποίο καταβάλλεται στην περίπτωση χειρουργικής επέμβασης με νοσηλεία ή χωρίς νοσηλεία σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο. Το ύψος του χειρουργικού επιδόματος εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης βάσει του πίνακα χειρουργικών επεμβάσεων. Το ανώτατο ποσό χειρουργικού επιδόματος είναι 3.000€.

Τα οφέλη που απολαμβάνετε με το πρόγραμμα «Νοσοκομειακό & Χειρουργικό Επίδομα» είναι τα εξής:

-Αξιοπρεπή νοσηλεία σε οποιοδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο παρέχοντας ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα και δίνοντας τη δυνατότητα βελτίωσης της θέσης νοσηλείας σας.

-Ισόβια διάρκεια κάλυψης

-Κάλυψη της επιπλέον αμοιβής του χειρουργού ιατρού σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης ανάλογα με τη βαρύτητά της μέχρι και 3.000€.