Δειλά δειλά φαίνεται ότι τα ταξίδια «επανεμφανίζονται» στο προσκήνιο. Εγχώρια πρακτορεία δημοσίευσαν προσφορές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ενώ ορισμένα ξενοδοχεία διαφημίζουν τις νέες μειωμένες τιμές τους. Ωστόσο ο φόβος κυριαρχεί. Ακολουθώντας την ανάγκη της εποχής για ασφάλεια και προστασία σε περίπτωση ασθένειας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες αναβάθμισαν τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης τα οποία απευθύνονται είτε σε ιδιώτες είτε σε Ταξιδιωτικά Πρακτορεία.

Να σημειώσουμε ότι τα πακέτα ταξιδιωτικής ασφάλισης δεν καλύπτουν τους ασφαλισμένους μόνο σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας παρέχοντας τους τη δυνατότητα νοσηλείας στο εξωτερικό. Αποζημιώνουν επίσης του ταξιδιώτες σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής ή απώλειας χρημάτων, αποσκευών και για οτιδήποτε άλλο  απρόοπτο συμβεί στη διάρκεια του ταξιδιού.

Οπωσδήποτε όπως και σε κάθε άλλο συμβόλαιο η κάλυψη παρέχεται έως ορισμένου ορίου. Τα συμβόλαια που καλύπτουν στελέχη επιχειρήσεων που ταξιδεύουν συχνά έχουν προφανώς  μεγαλύτερα όρια για αυτό και «βαφτίζονται» ανάλογα goldsilverpremium.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κάλυψη για ατύχημα που περιλαμβάνει ακόμα και την απώλεια ζωής μπορεί να ανέρχεται από 5.000, 10.000, 20.000 έως και 50.000, 60.000 στα executive συμβόλαια

Η κάλυψη για ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες και Δαπάνες Νοσηλείας λόγω Ατυχήματος ή αιφνίδιας Ασθένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καθώς και Υγειονομική Μεταφορά μπορεί να ανέρχεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ

Για απώλεια επισκευών η αποζημίωση ανέρχεται από 300 στα φθηνά πακέτα έως και 2000 ευρώ στα ακριβότερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η απώλεια γυαλιών ηλίου αποζημιώνεται με 200 ευρώ.

Τέλος η ακύρωση αναχώρησης αποζημιώνεται με 500 ευρώ.

Τα πακέτα ταξιδιωτικής ασφάλισης τις περισσότερες φορές παρέχουν κάλυψη και για τα μέλη της οικογένειας που συνταξιδεύουν με τον βασικό δικαιούχο της αποζημίωσης.